Valokuvaamo KLIK

02/18 - 04/18

Valokuvaamo KLIK:illä vastasin pääsääntöisesti asiakaspalvelusta: tehtäviini kuului mm. passi- ja viisumukuvien ottaminen ja valmiiksi kuvatuotteiksi valmistaminen sekä digitaalisen tiedoston lähettäminen poliisin kuvapalveluun. Tein paljon kuvankäsittelyä, kuvien pohjustusta sekä valmistin myös muita kuvatuotteita, kuten kiitoskortteja ja kuvakansioita ja luovutin kuvatilaukset asiakkaalle. Studiovalaisun rakentaminen sekä muut assistentin tehtävät tulivat työssä myös erittäin tutuksi.

Nina Tulilahti Photography

04/17 - 08/18

Päätin aloittaa päätoimisena yrittäjänä toimimisen heti saatuani loppuun opintoni Ammattiopisto Lappiassa (valokuvaajan ammattitutkintoon valmistava koulutus). Nina Tulilahti Photography toimi noin vuoden verran Oulun alueella ja puolisen vuotta Tampereella, jonka jälkeen elämänmuutokset pakottivat laittamaan toiminnan tauolle. Suurimmat asiakasryhmät tulivat erilaisista henkilö- ja tapahtumakuvista, kuten studiomuotokuvista (lapsikuvaus, ylioppilas, odotusajankuvaus jne.)  sekä hääkuvauksista.

Cabaret Mystique Studios

04/17 - 08/18

Cabaret Mystique Studios oli boudoir- ja huomenlahjakuvaukseen erikoistunut valokuvastudio. Tein näitä sensuelleja kuvia aputoiminimellä päätoiminimeni (Nina Tulilahti Photography) rinnalla, koska halusin selkeästi erottaa tämän palvelun muista kuvauksista. Cabaret Mystique Studios teki paljon yhteistyötä oululaisen burleskiryhmän, Kinky Carnival Burlesquen kanssa toteuttaen esimerkiksi seinäkalenterin ja  valokuvanäyttelyn. Osallistuin myös Oulun häämessuille tuoden ensimmäisenä huomenlahjakuvauksen omana tuotteenaan Oulun häämessuille.

Eezy OSK

05/13 - 04/17

Eezy on osuuskunta, joka tarjoaa laskutuspalvelua jossa yksityishenkilöt voivat harjoittaa yrittäjämäistä toimintaa sekä laskuttaa työnsä ilman omaa yritystä. Eezy toimii työnsuorittajan työnantajana huolehtien työnantajan lakisääteisistä velvoitteista työn tilaajana toimivan yrityksen tai yksityishenkilön puolesta.

Valmistuttuani media-assistentiksi vuonna 2013 aloin tekemään oman alan töitä kevytyrittäjänä. Tein keikkaluontoisia töitä paikallisille yrityksille mm. valokuvaajana, verkkosivujen suunnittelussa ja toteutuksessa, videokuvaajana sekä graafisen suunnittelijan tehtävissä. Aikaa myöten tekeminen painottui enemmän ja enemmän juuri valokuvaamiseen.

Janica Karasti Photography

05/15 – 08/15

Valokuvaaja Janica Karastin assistenttina työtehtäviini kuului mm. valokuvaajan avustaminen kuvauksissa, studiovalojen pystytys, erilaiset studion ylläpitotehtävät, valokuvaaminen ja kuvankäsittely.  Olen ollut jatkuvasti läsnä asiakastilanteissa, ja Janican lopetettua olen päässyt ottamaan vielä oman setin kuvia samasta asiakkaasta. Olen tehnyt mm. lapsikuvia, huomenlahjakuvia sekä dokumentaarista hääkuvausta. Olen käsitellyt itse omat kuvani ja ruuhka-aikaan myös Janican kuvia.

”Nina on ollut hyvä ja luotettava työntekijä, jonka kanssa on ollut miellyttävää työskennellä. Myös asiakkailta on tullut hänestä hyvää palautetta ja kuvatilauksissa on pääsääntöisesti ollut valittuna myös Ninan ottamia kuvia. Valokuvaajan työssä sosiaaliset taidot ovat erityisasemassa ja mielestäni Nina toimii ihmisten kanssa hyvin ja rauhoittavasti. Mielestäni Ninalla on todella paljon potentiaalia valokuvausalalle.”
– Janica Karasti

Janica Karasti Photography

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä OSEKK

03/15 – 10/15

Työtehtävät tarkasti määriteltynä
Audiovisuaalisen viestinnän koulutusohjelma

Teknisen tukihenkilön tehtävät ja tuntiopettajan sijaisuus
– ohjata ja tukea oppilaita eri tilanteissa
– antaa tukea ja ohjaustaerityistä tukea tarvitseville opiskelijoille
– audiovisuaalisen viestinnän laiteiston sekä kaluston ylläpito, huolto ja varastoinnista huolehtiminen yhteistyössä opetushenkilöstön kanssa
– tarvittaessa kuvausjärjestelyihin osallistuminen ja niissä avustaminen

”Nina oli jo opiskeluaikana oma-aloitteinen ja ongelmanratkaisukeskeinen. Hän on hyväntuulinen ja helpostilähestyttävä persoona, ja sopii mainiosti kouluympäristöön työskentelemään.”
– Anu Virpi, tuntiopettaja

OSEKK

tmi Marjo Väisänen

08/14 – 11/14

Työtehtäviini Marjo (Martu) Väisäsen assistenttina kuuluivat erilaiset työtehtävät valokuvauksissa avustamisen parissa sekä tuotantoassistentin työt. Hoidin myös yrityksen juoksevia asioita, tein kuvauksia ja kuvankäsittelyä sekä suunnittelin yrityksen mainontaa.

”Nina toimi työssään hyvin. Hän on täsmällinen ja tunnollinen työntekijä ja voin lämpimästi suositella häntä vastaaviin työtehtäviin. Hänellä on hyvä sommittelusilmä ja into valokuvaukseen. Hänellä on elävä into kuvaan, uuden oppimiseen ja tekemiseen.”
– Martu Väisänen

tmi Marjo Väisänen

Oulun seudun ammattiopisto OSAO

08/13 – 10/13

Suoritin media-assistenttiopintojeni viimeisen työharjoittelujakson OSAOn hallintoyksikössä viestintätiimissä, jossa työtehtäviini kuului esittelyvideoiden tekeminen OSAOn tarjoamista koulutusohjelmista. Vastuullani oli aikataulujen sopiminen yksiköiden välillä, video- ja valokuvaus yhdessä kokeneemman kuvaajan kanssa sekä videoiden/kuvien editointi ja julkaisu. Lisäksi olen toiminut avustajana muissa OSAOn viestintäpalveluiden tehtävissä.

”Nina on toiminut tehtävissään kiitettävän oma-aloitteisesti, täsmällisesti ja huolellisesti. Ninalla on hyvät yhteistyötaidot ja hän omaksuu nopeasti erilaiset työtehtävät. Hän hahmottaa hyvin kokonaisuudet ja toimii tiimissä joustavasti.”
– Marsa Jurvakainen, viestintäpäällikkö

OSAO

MainosAteljee-AR

03/13 – 08/13

Suositin kaksi media-asisstenttiopintoihini liittyvää työharjoittelujaksoa mainostoimisto MainosAteljee-AR:ssa. Työtehtäviini kuuluivat mm. painotöiden suunnittelu, logo/liikemerkkien suunnittelu, käyntikorttien suunnittelu, kuvankäsittelytehtävät, teksin käsittely ja suunnittelu, lehti-ilmoitukset sekä verkkosivujen suunnittelu ja toteutus.

”Nina on työntekijänä tunnollinen ja idearikas. Hän on yhteistyökykyinen ja tuo julki myös oman näkökulmansa työhön. Voin lämpimästi suositella häntä visuaalista silmää ja ideointikykyä vaativiin tehtäviin.”
– Armi Riekki

MainosAteljee-AR

NY – Vuosi Yrittäjänä

08/12 – 05/13

Nina on osallistunut menestyksekkäästi vuoden 2012 – 2013 aikana NY Vuosi yrittäjänä – opinto-ohjelmaan, jossa

  • perustetaan oikealla rahalla toimiva yritys
  • ideoidaan ja tehdään liiketoimintasuunnitelma
  • opitaan kommunikointi- ja tiimityöskentelytaitoja
  • tehdään tuotteita tai tuotetaan palvelua oikeille asiakkaille
  • markkinoidaan yrityksen tuotteita, palveluja ja toimintaa monipuolisesti
  • tutustutaan paikalliseen liike-elämään ja hankitaan aitoja kontakteja
  • suunnitellaan ja hoidetaan yrityksen taloutta ja kirjanpitoa
  • lopetataan yritys lukuvuoden päätteeksi
  • raportoidaan kokemuksista
NY vuosi yrittäjänä